Massief

Massieve planken zijn geschaafde en geschuurde planken verkrijgbaar in alle houtsoorten. De planken hebben rondom een messing en groefverbinding. Massieve planken worden zowel zwevend als vol verlijmd gelegd, (hele plank in de lijm plus blind vernagelen).

Wij zullen massieve vloerdelen altijd vol verlijmen ongeacht de breedte,dit omdat massieve planken nu eenmaal veel natuurlijke werking hebben en hoe breder de plank en de ruimte hoe meer werking er zal plaats vinden. De werking bij zwevend geplaatste vloeren wordt opgevangen door het plaatsen van parketveren. Hierdoor worden naden en kieren beperkt, maar niet volledig tegengehouden.

Vandaar onze keuze voor het altijd vol verlijmen van massieve vloerdelen. Uiteraard is het leefklimaat een grote factor bij de werking van de vloer. Ideaal is een relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60%. Plaats bij zowel zwevend als vol verlijmd gelegde vloeren daarom altijd een luchtbevochtiger in huis. Dit zal de werking van uw vloer in het stookseizoen aanzienlijk verminderen.Op deze manier houdt u uw vloer in topconditie.

Op de website van Uwvloerspecialist.nl vindt u meer informatie over luchtbevochtigers.