Lamelvloeren

Lamelvloeren zijn voorgefabriceerde parketvloeren in verschillende houtsoorten, uitvoeringen en afmetingen. Lamelvloeren worden opgebouwd uit drie lagen. De toplaag van 3-4 mm met als basis twee lagen kruislings gelijmd vurenhout.

Lamelvloeren worden vaak met een afwerking naar keuze aangeleverd. Uiteraard kan de vloer ook onbehandeld aangeleverd worden maar voordeel van een al behandelde lamel is dat de vloer na plaatsing vrijwel direct beloopbaar is. In veel gevallen zal er nog een onderhoudsolie aangebracht worden maar deze heeft een redelijk korte droogtijd van vier tot acht uur afhankelijk van de omstandigheden.

Lamelvloeren zijn afhankelijk van de dikte van de toplaag twee of drie keer schuurbaar. Het is aan te raden om bij lamelvloeren een luchtbevochtiger te plaatsen. Plaatsing van een luchtbevochtiger zal de werking van de vloer tijdens het stookseisoen verminderen. Wilt u meer weten over luchtbevochtigers? Op de website van uwvloerspecialist.nl kunt u meer informatie vinden over luchtbevochtigers.