Vloer onderhoud

Het spreekt voor zich dat u uw mooie houten vloer in een topconditie wilt houden. Dit vergt uiteraard onderhoud. Zo is er een goede blijvende beschermlaag nodig tegen slijtage, indringen van vuil, vloeistoffen en voor het kleurbehoud van uw vloer.

Uiteraard zou u dit zelf kunnen doen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Voor een schappelijke prijs nemen wij dit werk voor u graag uit handen. Wij kunnen dit doen eenmalig doen om uw vloer een opfrisbeurt te geven. Maar als u bijvoorbeeld een nieuwe vloer heeft en u wilt deze goed onderhouden zonder er zelf veel omkijken naar te hebben dan kunnen we een onderhoudsovereenkomst met u aangaan. Tarieven en informatie volgen hieronder.

Reiniging vloer en aanbrengen onderhouds of beschermlaag vanaf 4,95 per m2 incl.BTW

Onderhoud

Elke afwerking heeft onderhoud nodig en dit onderhoud verschilt per afwerking. Wij werken met vier verschillende soorten afwerkingen: vloerolie, hardwax en vloerlak en vloerwas.

Afwerking olie

Een vloer afgewerkt met olie heeft een zeer natuurlijke uitstraling waarbij de houtnerf mooi zichtbaar is. De afwerking wordt meestal in één laag aangebracht. Een met olie afgewerkte vloer heeft echter wel regelmatig onderhoud nodig om de vloer mooi te houden. De vloer moet regelmatig gezeept worden, hierbij meng je een zeep in het dweilwater waarna je de vloer lichtvochtig dweilt. Het zepen van de vloer moet maandelijks gebeuren en dit is het enige onderhoud wat u zelf dient te plegen. Daarnaast moet de vloer minimaal eenmaal per jaar gereinigd worden met een intensiefreiniger en voorzien worden van een onderhoudsolie. Afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt, dient deze ongeveer eens in de vijf jaar voorzien te worden van een masterolie. Deze werkzaamheden nemen wij middels de onderhoudsovereenkomst voor u uit handen.

Afwerking hardwax

Een vloer afgewerkt met hardwax heeft ook een natuurlijke uitstraling. U kunt hierbij kiezen tussen een zijdeglans of matte uitstraling. Een hardwax afwerking wordt in twee lagen aangebracht. De afwerking wordt onderhouden met een zeep die eenvoudig door het dweilwater wordt gemengd, hiermee dweilt u de u de vloer lichtvochtig. Ook dient u op de slijtgevoelige plekken in huis eens per kwartaal onderhoudswas aan te brengen. Dit kan eenvoudig met een pluisvrije doek en het heeft een zeer korte droogtijd. Dit is het enige onderhoud wat u zelf dient te plegen. Daarnaast moet de vloer eenmaal per jaar gereinigd worden met een intensiefreiniger en voorzien worden van een onderhoudsolie. Afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt, dient deze ongeveer eens in de vijf jaar voorzien te worden van een nieuwe hardwaxlaag. Deze werkzaamheden nemen wij middels de onderhoudsovereenkomst voor u uit handen.

Afwerking lak

Een vloer afgewerkt met lak heeft een wat minder natuurlijke uitstraling en is niet plaatselijk te herstellen maar heeft als grote voordeel dat de afwerklaag zeer hard en slijtvast is. Ideaal dus voor zeer intensief belopen vloeren en projecten. Een lakafwerking wordt in drie lagen aangebracht. Ondanks dat lak sterk en slijtvast is, heeft deze wel degelijk onderhoud nodig. Uiteraard moet de vloer gereinigd worden met een lakreiniger. Dit mengt u met het dweilwater. Daarnaast dient er ongeveer twee keer per jaar een lakpolish aangebracht te worden. Dit kunt u eenvoudig zelf doen, het kost weinig moeite en tijd en u heeft er geen machine voor nodig. Wilt u dit toch door Blaericumsch Vloerenhuys laten doen, dan gelden dezelfde prijzen als voor het aanbrengen van een onderhoudsolie.

Afwerking vloerwas

Een vloer die afgewerkt wordt met vloerwas heeft regelmatig onderhoud nodig. Schoonmaken kunt u eenvoudig zelf doen door middel van het dweilen van uw vloer met een speciaal dweilmiddel. Daarnaast wordt door het aanbrengen van vaste of vloeibare was de vloer verzadigd en wordt hij water en vuil afstotend. Voordeel van een vloerwas is dat deze zeer gemakkelijk plaatselijk bij te werken is. Nadeel is dat een vloer in de vloerwas regematig een onderhoudsbeurt nodig heeft met vloeibare of vaste was om de vloer water en vuil afstotend te houden. Dit onderhoud, het aanbrengen van de vloeibare of vaste was, kunnen wij middels de onderhoudsovereenkomst voor u uit handen nemen.

De overeenkomst

De afwerking die u heeft gekozen bepaalt wat voor overeenkomst u heeft. Als u bijvoorbeeld voor een kleurafwerking heeft gekozen dan nemen wij twee keer per jaar contact met u op om in elk geval de vloer te beoordelen en eventueel te voorzien van een reinigingsbeurt en een onderhoudsolie of nieuwe beschermlaag. Heeft u een transparante vloer dan nemen wij eenmaal per jaar contact met u op om de vloer te beoordelen en deze te voorzien van een reinigingsbeurt en een onderhoudsolie of nieuwe beschermlaag.

Er zijn geen contractkosten of abonnementskosten. De overeenkomst is direct opzegbaar zonder opzegkosten.

Wij bevestigen de opzegging. Wij brengen u alleen verrichte werkzaamheden in rekening, dus niet het beoordelen van de vloer!

Korting

Als u een onderhoudsovereenkomst afsluit met Blaericumsch Vloerenhuys dan krijgt u op alle onderhoudsmiddelen en tools 10% korting in de webshop www.uwvloerspecialist.nl.

Wat verwachten wij van u?

Wij verwachten van u slechts twee dingen. Namelijk dat u de vloer reinigt met de voorgeschreven middelen, (erg belangrijk want schoonmaakmiddelen uit de supermarkt bevatten vaak stoffen die uw vloer beschadigen), en dat u niet schroomt om ons te bellen als u twijfelt over de beschermlaag van uw vloer. Er kan altijd wat gebeuren met uw vloer, zand onder schoenen zorgt voor krasjes, gemorste wijn of koffie die over het hoofd is gezien bij het schoonmaken zorgt voor vlekken en er zijn wat slijtgevoelige plekken in huis die door intensiever gebruik extra aandacht nodig hebben. Namelijk de keuken, voor de bank en rondom de eettafel. Wij komen liever drie keer voor niks dan één keer te laat.

Voordelen onderhoudsovereenkomst met Blaericumsch Vloerenhuys

U bent er zeker van dat het meest noodzakelijke onderhoud niet wordt vergeten. Wij nemen één tot twee keer per jaar contact met u op om het onderhoud van uw vloer te bespreken. Na ons bezoek is uw vloer weer goed beschermd en uw vloer wordt professioneel onderhouden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw vloer altijd goed beschermd is tegen vocht en vuil. U heeft altijd een mooie vloer!

Wilt u een onderhoudsovereenkomst met Blaericumsch Vloerenhuys afsluiten of informatie hierover ontvangen? Bel of mail ons dan. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Blaricum.