Laminaat

Laminaat is een zeer populaire vloerafwerking tegenwoordig. Deze vloerafwerking is vaak zo natuurgetrouw dat het nauwelijks meer te onderscheiden is van echt hout. Maar de opbouw is wezenlijk verschillend ten opzichte van andere vloeren.

De middenkern is gemaakt van HDF en soms MDF. Deze geperste kern is zeer hard waardoor de vloer behoorlijk hard is. De toplaag bestaat uit een foto van echt hout of een ander materiaal afgewerkt met een zeer harde, kras- en slijtvaste toplaag met al dan niet een kloppend reliëf / houtnerf. Hierdoor is het onderhoud van een laminaatvloer nagenoeg nihil, alleen schoonmaken is voldoende. Doordat deze vloeren tegenwoordig zijn voorzien van een click systeem is installatie eenvoudig en zeer goed zelf te doen door een doe-het-zelver.

Laminaat is te verkrijgen in diversen prijscategorieen van ongeveer 10 tot 40 euro. De prijs is wel afhankelijk van de echtheid en uitvoering van de vloer.

Het laminaat wat wij standaard in ons assortiment hebben is Quick-Step. Aangezien Quick-Step zeer innoverend is met een grote diversiteit van kleuren, houtsoorten en uitvoeringen heeft dit merk onze voorkeur. Ook de aftersales van Quick Step is uitstekend waardoor vloeren die al een aantal jaren uit het assortiment zijn toch nog na te bestellen zijn voor eventuele reparaties of kleine aanhelingen. Ook heeft Quick Step een goed assortiment van onderhoudsmiddelen die u in onze webshop eenvoudig en voordelig kunt bestellen.