Houtsoorten en patronen

Er bestaan vele houtsoorten en patronen. Qua houtsoort wordt eiken het meest toegepast voor parket en planken vloeren. Dit komt onder andere door de vele mogelijkheden die deze houtsoort geeft. Je kunt deze houtsoort kleuren, roken, verouderen en logen.

Daarnaast bestaan er vele selecties met veel of weinig knoesten en wisselende breedtes. Uiteraard passen wij niet alleen eiken toe. Heel veel houtsoorten kunnen tot parket worden verwerkt. Iedere houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen. De houtsoort die gebruikt wordt bepaald onder meer de glans, kleur en de slijtvastheid van de vloer.

Naast de keuze in verschillende houtsoorten bestaan er ook vele verschillende patronen. Een patroon bepaald de hele vloer. Ook hier zijn er vele mogelijkheden, de visgraat is wellicht de meest bekende maar daarnaast bestaan er nog vele andere patronen. Denk bijvoorbeeld aan de Hongaarse punt, mozaïek of de Weense punt, er is heel veel mogelijk. De legrichting is ook een bepalende factor bij een parketvloer.

De legrichting kan namelijk in de breedte, lengte of juist diagonaal zijn. Lichtinval speelt een grote rol bij die keuze, maar ook kunt u door uw keuze de ruimte langer of breder laten lijken. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.