Afwerkingen

 

Hulp nodig bij de afwerking of behandeling van uw parket of houten vloer ?
Het Blaericumsch Vloerenhuys helpt u graag verder !

 

Een lak wordt aangebracht met drie lagen in twee dagen tijd. Één grondlaag en twee aflaklagen. Tegenwoordig zijn alle lakken watergedragen, dit omdat er geen oplosmiddelhoudende lakken meer gebruikt mogen worden. De lakken van tegenwoordig hebben al een veel natuurlijkere uitstraling dan de oplosmiddelhoudende lakken van vroeger. U kunt ook een keuze maken in verschillende glansgraden.

Er bestaan één en twee component lakken. Het verschil is dat een twee component lak veel sneller uithard en verder doorhard. Doordat een lak het hout als het ware afsluit is de afwerking zeer water en vuilafstotend, vlekken zijn eenvoudig te verwijderen en de afwerking is slijtvast. Hierdoor zijn lakken uitermate geschikt voor projecten en intensief belopen vloeren.

Wij werken met oa. Lecol en Rigostep.

+ Sterk en slijtvast
+ Onderhoudsvriendelijk

– Niet plaatselijk bij te werken met lak
– Minder natuurlijke uitstraling

Van alle afwerkproducten heeft olie de meest natuurlijke en matte uitstraling. Een olie beschermd de vloer van binnenuit en niet van bovenaf zoals met een lak. Een olie wordt meestal in één laag aangebracht, deze laag wordt machinaal ingepoetst met een boenmachine. U kunt een transparante afwerking nemen of een kleurafwerking. Met kleuren zijn heel veel mogelijkheden. Het onderhoud is wel belangrijk met een olievloer, door middel van zepen en het aanbrengen van onderhoudsolie verzadigd het hout en wordt deze water en vuil afstotend.

Veel lamel vloeren worden kant en klaar aangeleverd, deze vloeren zijn vaak afgewerkt met een één component olie, na plaatsing heeft de vloer een nabehandeling met onderhoudsolie nodig om het hout te verzadigen en deze dus water en vuil afstotend te maken.

Tegenwoordig bestaat er ook een twee componentenolie. Deze gebruiken wij altijd als we zelf een vloer afwerken. Deze hebben een kortere droogtijd, snellere uitharding en zorgen ervoor dat het hout beter verzadigd is na één laag.

Wij werken met oa. Lecol, Monocoat en Woca.

+ Zeer natuurlijke uitstraling
+ Veel mogelijk qua kleur
+ Makkelijk plaatselijk bij te werken
+ Op een dag aangebracht

– Onderhoudsintensief

Hardwax is een combinatie tussen olie en wax, de olie dringt in het hout en de wax werkt als beschermlaagje op het hout.Een hardwax zit qua uitstraling tussen lak en olie in. Er is keuze tussen matte en zijdeglans afwerkingen. Hardwax wordt in twee lagen aangebracht, tussen de lagen zit steeds 24 uur droogtijd. Hardwax is na twee weken volledig uitgehard en is direct water en vuilafstotend. Hardwax vloeren kunnen gekleurd worden, dan wordt er eerst een kleur aangebracht en wordt er bij de tweede laag hardwax aangebracht. houd er rekening mee dat het dan heel belangrijk wordt om de toplaag hardwax intact te houden. Hardwax kun je namelijk prima plaatselijk bij werken maar de kleurlaag niet.

Van alle afwerkingen is hardwax het makkelijkst zelf aan te brengen, dit kan eenvoudig met een roller of vloerborstel. Een kleurolie moet echter wel ingepoetst worden, dit kan met doeken of machinaal met een boenmachine.

Wij werken met oa. Osmo en Blue Dolphin.

+ Direct water en vuilafstotend
+ Eenvoudig zelf aan te brengen
+ Toplaag makkelijk bij te werken of te herstellen

– Krasjes slaan wit uit door combinatie met wax, dit valt extra op bij donkere vloeren
– Kleurvloeren vergen intensiever onderhoud
– Kleur niet plaatselijk bij te werken

Een vloer die afgewerkt moet worden met vloerwas, wordt eerst behandeld met een zogenaamde sealer. Deze sealer sluit de porien min of meer af. Dit heeft als doel dat de vloer beter bestand is tegen vlekken en dat de vloer sneller verzadigd raakt met vloerwas.

De vloeibare of vaste vloerwas moet in meerdere lagen worden aangebracht. Na verloop van tijd raakt de vloer verzadigd en is de vloer op zijn mooist. De eerste periode kan de vloer er wat vlekkerig uitzien. De vloerwas moet in de loop der tijd voortdurend worden aangebracht en worden schoongemaakt om de bescherming te waarborgen. Deze vloeren zijn makkelijk plaatselijk te behandelen of bij te werken.

Convectorputten zijn meestal niet de mooiste onderdelen van uw woning en zeker niet als u daar een mooie houten vloer heeft liggen. Daarom kunnen wij uw convectorput voorzien van een op maat gemaakt houten rooster. Deze roosters zijn in alle afmetingen, houtsoorten en afwerkingen te verkrijgen. Zelf kunnen we het voorzien van gaas zodat uw convectorput eenvoudig schoon te maken en te houden is en er geen speelgoed of andere voorwerpen in verdwijnen. Deze convectorrooster zijn in verschillende soorten te krijgen. Zo wordt uw convectorput toch nog een fraai onderdeel van uw prachtige vloer.

Onze voordelen

Deskundig advies Uitstekende service Ambachtelijk vakmanschap Lid van VPL Verzorgen van onderhoud